Confidenţialitate

Ilie Năstase obține reducerea suspendării dictate de ITF

Ilie Năstase a obținut o reducere semnificativă a sancțiunilor dictate împotriva lui de Federația Internațională de Tenis (ITF), în urma incidentelor de la întîlnirea de Fed Cup dintre România și Marea Britanie.

Cazul a fost analizat de un tribunal independent din Londra, la recomandarea căruia interdicția de a primi acreditări sau invitații la evenimentele ITF a fost aproape înjumătățită. Supendarea lui Năstase va expira astfel în luna aprilie a acestui an, după ce inițial era valabilă pînă în 2020.

De menționat și că sancțiunea se va aplica doar la competiții organizate sub egida ITF, precum Cupa Davis sau Fed Cup, nu și la turneele din circuitele ATP sau WTA.

De asemenea, interdicția de a îndeplini calități oficiale, precum cea de căpitan nejucător al României, a fost redusă cu mai mult de opt luni, pînă în august 2019.

La întîlnirea cu Marea Britanie, disputată anul trecut, la Constanța, Ilie Năstase a fost protagonistul unui scandal de proporții, fiind dat afară din arenă după o serie de conflicte cu arbitrul, Johanna Konta sau căpitanul nejucător al adversarelor.