Ilfov: suspiciuni de corupere de alegători la alegerile locale

La o săptămână de la alegerile locale, apar suspiciuni privind coruperea alegătorilor în județul Ilfov. Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ilfov a deschis un dosar penal, după ce au apărut înregistrări audio în presă, în care liderul PNL Ilfov, Marian Petrache, ar discuta despre mobilizarea oamenilor la alegerile din 05 iunie.

El se apără și spune că nu există nicio încălcare a legii.

“Toate partidele sunt organizate pe așa-zisele registre electorale sau registre de votanți. Eu eram în campania electorală, mă întâlnisem cu colegii mei și le spuneam strategia de campanie. Nu spune nimic acolo de încălcarea legii. Ba, la un moment dat, cineva vorbește de bani, iar eu îi spun: aveți grijă mare grijă că dacă umblați cu bani, vă ia poliția. Dar ce nu dau cei care sunt interesați în înregistrarea aceea: la final… În sudul țării și în Moldova, PSD ia foarte ușor voturi, mult mai ușor decât PNL, natural, are un bazin electoral mai mare. (…) Dacă e un cetățean onest care a făcut această înregistrare și consideră că a fost încălcată legea, la Parchet cu ea!”, a declarat liderul PNL Ilfov, într-o conferință de presă.

Mai mult, el a spus că parchetul ar trebui să cerceteze situaţia și, dacă procurorii descoperă că a făcut ceva, va suporta consecințele.

“Parchetul mi se pare firesc să ia act de toată chestia asta și să cerceteze, nu e niciun fel de problemă și nu-mi convine deloc să rămân cu blamul că nu știu ce am făcut. Dacă descoperă pe undeva Parchetul că eu am făcut ceva, suport consecințele. Nu o să găsească”.

Acuzațiile vin în condițiile în care PNL şi PMP au semnat un protocol la Ilfov pentru ca liberalii să preia şefia Consiliului Județean, iar PMP posturile de vicepreședinți, urmând ca liberalul Marian Petrache să fie ales pentru un nou mandat de preşedinte al CJ, iar PMP să preia cele două posturi de vicepreşedinte.

Documentul, care este valabil pentru perioada 2016-2020, a fost semnat de liderii celor două organizaţii.