Confidenţialitate

Ilfov: Amenzi de peste 18.000 de lei organziarea unor evenimente private

Polițiștii ilfoveni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe raza localităților Voluntari și Mogoșoaia nu erau respectate dispozițiile legale cu privire la organizarea și desfășurarea evenimentelor, în contextul măsurilor de prevenire a infectării cu SARS Cov2, anunță IPJ Ilfov.

Astfel, sâmbătă, la un restaurant din Voluntari, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ilfov, împreună cu lucrători din cadrul DSV Ilfov, au constat că era în desfășurare un eveniment privat la care participau 29 de persoane.

În consecință, polițiștii au luat măsuri de întrerupere a evenimentului respectiv și au procedat la sancționarea contravențională a societății comerciale care a organizat evenimentul.

De asemenea, în curtea unui imobil din Mogoșoaia, era în desfășurare o nuntă, la care participau aproximativ 20 de persoane, astfel fiind încălcate dispozițiile HG 856/2020 privind prelungirea stării de alertă, prin care este interzisă organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive). Polițiștii s-au sesizat din oficiu și în urma celor constatate au procedat la întreruperea evenimentului și la aplicarea de sancțiuni contravenționale.

În ambele cazuri polițiștii ilfoveni au aplicat 3 sancțiuni contravenționale, cu amendă în valoare de 18.200 de lei.