IGSU recunoaște că nu a autorizat show-urile pirotehnice de pe Arena Națională

Pompierii reacționează după ce Gazeta Sporturilor arăta ieri cum spectacolele pirotehnice de pe Arena Națională au pus în pericol viața spectatorilor, în condițiile în care stadionul nu are autorizație de incendii.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență recunoaște că pompierii nu au autorizat acele show-uri.

Numai că …au fost prezenți pe stadion și au urmărit, alături de ceilalți spectatori, jocul de artificii și ar fi putut interveni doar dacă se întâmpla ceva.

Între timp, Federația de Fotbal promite că până la sfârșitul acestei săptămâni, Arena Națională ar putea primi autorizația de funcționare de la ISU.

Ciprian Ioana cu detalii:

10nov-13 CiprianSANDW reactie IGSU artificii Arena Nationala

Gazeta Sporturilor vorbea ieri de cel puțin 2 show-uri pirotehnice impresionante organizate pe Arena Națională în ultimii 2 ani.

La unul dintre ele, acoperișul stadionul – care nu ar fi realizat dintr-un material ignifug – era tras.

Prezent în această dimineață la EuropaFM, redactorul șef al GSP – Cătălin Tolontan – a susținut că legea actuală permite folosirea ilegală a artificiilor chiar sub ochii celor care ar trebui să le autorizeze.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

După informațiile apărute în presă,   Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a recunoscut că nu a autorizat artificiile de pe Arena Națională.

Comunicatul integral al IGSU

”În ceea ce priveşte informaţiile regăsite în mass-media conform cărora Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov ar fi eliberat acorduri pentru desfăşurarea unor spectacole pirotehnice pe Arena Naţională, precizăm faptul că, pompierii bucureşteni nu au emis acte de autoritate pentru organizarea evenimentelor cu articole pirotehnice în acest spaţiu, pentru perioada 2014-2015.”

Amintim, partida dintre Steaua și FC Botoșani s-a jucat în weekend la Cluj, până la clarificarea situației de pe Arena Națională.

Președintele FRF – Răzvan Burleanu – preciza însă că derbyul Dinamo – Steaua, programat duminică ar putea avea loc pe Arena Naţională – pentru că stadionul va primi autorizaţia ISU până la sfârșitul săptămânii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS