Confidenţialitate

Incendiu de proporții în Grecia. 3 orașe, evacuate. Peste 150 de pompieri intervin, printre aceștia sunt și pompieri români | VIDEO

Primul incendiu masiv de vegetație din Grecia, în acest sezon. Autoritățile de la Atena au cerut evacuarea a trei stațiuni aflate la 30 de km sud de capitală deoarece flăcările s-au apropiat de locuințele din zonă. Printre pompierii care intervin se află și cei din România, care au plecat în Grecia la sfârșitul săptămânii trecute.

Presa din Grecia scrie că incendiul de vegetație, care a izbucnit în jurul prânzului în regiunea Kouvaras din estul Atticii, este unul de proporții.

În imaginile făcute publice se văd elicoptere care aruncă apă din zbor și – foarte aproape – locuințe care riscă să fie afectate de flăcări. Vântul și temperaturile ridicate permit răspândirea focului cu ușurință.

Este motivul pentru care autoritățile au ordonat evacuarea orașelor Lagonisi, Saronida și Anavyssos.

La fața locului acționează peste 150 de pompieri cu 40 de vehicule, alături de șapte avioane și patru elicoptere.

Printre ei, peste 30 de pompieri cu mai multe autospeciale. Este prima misiune a pompierilor români din acest an, în Grecia, în cadrul unei misiuni europene de limitare a incendiilor de vegetație.

Sursa foto: IGSU

Sursa video: IGSU

Citește și: Bacău: Incendiu, întins pe 4 hectare, soldat cu un mort. Mesajul autorităților