IGSU: Peste 200 locuințe inundate. Județul Harghita, cel mai grav afectat

Pompierii au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru evacuarea apei din 210 locuințe, 286 curți, 32 beciuri și o stradă, după ce 10 localități din opt județe au fost afectate de ploile din ultimele 24 de ore, anunță IGSU.

În ultimele 24 de ore, pompierii militari au intervenit în opt județe pentru înlăturarea efectelor negative generate de ploile abundente și vremea rea.

În cursul zilei de marți și pe timpul nopții, la nivel național au fost emise 68 atenționări și avertizări hidrometeorologice imediate care au vizat intensificări puternice ale vântului, averse, grindină de dimensiuni medii, frecvente descărcări electrice, vijelii, scurgeri importante pe versanți și viituri rapide pe râurile mici.

În urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase au fost înregistrate efecte de vreme rea în 10 localități din opt județe (Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Maramureș, Mureș, Sălaj, Timiș și Teleorman).

„Cu eforturi susținute, pompierii au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru evacuarea apei din 210 locuințe, 286 curți, 32 beciuri și o stradă. Totodată, din cauza vântului puternic, 2 copaci au căzut pe carosabil și a fost nevoie de intervenția salvatorilor pentru degajarea acestora. Cel mai grav afectat a fost județul Harghita, unde s-au înregistrat inundații în 3 localități (Căpâlnița, Vlăhița, Luepa). Astfel, pompierii au acționat pentru evacuarea apei din peste 500 de gospodării. Totodată, având în vedere nivelul apei dintr-o curte, o persoană din localitatea Căpâlnița a fost evacuată temporar, urmând să se întoarcă în locuință după retragerea apelor”, menționează IGSU.

Pe durata manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, circulația rutieră a fost afectată temporar pe un drum național (DN16 – MS) și un drum comunal (DC 18 – TR).

Pentru dispunerea măsurilor de autoprotecție de către cetățeni, în contextul emiterii avertizărilor meteorologice/hidrologice pentru județele Harghita, Maramureș și Sălaj, au fost emise cinci mesaje de avertizare prin sistemul RO-ALERT.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS