Confidenţialitate

IGSU: Nou exercițiu de alarmare a populației în situaţii de urgenţă

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că, miercuri, în intervalul orar 10.00-11.00, se va desfăşoară un nou exerciţiu național de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de urgenţă.

Acţiunea urmăreşte antrenarea autorităţilor administraţiei publice locale şi pregătirea populaţiei prin cunoaşterea semnificaţiei semnalelor de alarmare, verificarea timpului de reacţie al autorităţilor la primirea mesajului de înştiinţare, obţinerea unor date reale privind starea de operativitate a echipamentelor dedicate şi gradul de acoperire acustică.

Locuitorii sunt sfătuiți să nu intre în panică.

Punerea în funcţiune a mijloacelor de alarmare şi modul de acţiune al autorităţilor locale pentru avertizarea şi alarmarea populaţiei va fi verificată prin sondaj de către personalul ISU.

Începând cu luna august, sirenele de alarmare publică existente la nivel național sunt acţionate în prima zi de miercuri a fiecărei luni. La ultima verificare, acoperirea acustică a fost de 37,56% la nivel judeţean, 81,71% la nivel municipal, 61,42% la nivel orăşenesc şi de 37,07% la nivel comunal.