IGSU: Niciodată nu lasați copiii singuri în mașină

Inspectoratul pentru Situații de Urgență transmite o serie de sfaturi pentru a trece cu bine peste zilele caniculare.

Potrivit salvatorilor, în mașină temperatura poate fi mortală. Astfel, când afară temperatura este de 26 de grade Celsius, în interiorul unei mașini, după 20 de minute, temperatura ajunge la 43 de grade. După 40 de minute, temperatura ajunge la 48 de grade, iar după o oră, temperatura resimțită în interiorul unei mașini este de 51 de grade.

IGSU anunță că pe timpul caniculei, copiii sunt cei mai vulnerabili din cauză că temperatura lor corporală crește de trei până la cinci ori mai repede decât la un adult. Când temperatura corporală a unui copil atinge 40 de grade Celsius, organele interne încep să cedeze, iar la 41,6 grade poate surveni decesul, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

În această perioadă este recomandat să beți cel puțin 2-3 litri de apa pe zi și să va acoperiți capul și gâtul atunci când ieșiți afară. De asemenea, purtați haine lejere, din fibre naturale. Nu consumați alcool, cofeină sau băuturi cu mult zahăr. De asemenea, evitați deplasările la orele de vârf, între orele 11 și 18.

Alte sfaturi ce va pot ajuta în perioadele caniculare: închideți ferestrele în timpul zilei și aerisiți noaptea, petrecti 2-3 ore pe zi într-un spațiu clomatizat, limitați activitățile fizice, faceți dușuri călduțe de mai multe ori pe zi.

Sursă foto: IGSU

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS