IGSU: Localități din 22 de județe, afectate de inundațiile din ultimele 24 de ore

Ploile torențiale din ultimele 24 de ore au inundat 53 de case, 194 curți, 66 beciuri și subsoluri și trei străzi din 46 de localități din 22 de județe din țară.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a transmis, luni dimineața, că cele mai afectate județe de aversele torențiale sunt Bihor, Neamț, Suceava și Vaslui.

În localitatea vasluiană Rafila, două persoane au fost evacuate la rude după ce locuințele le-au fost afectate de viitură.

Situația s-a îmbunătățit la nivelul județelor Caraș-Severin și Timiș. Cele 84 de persoane evacuate sau care au părăsit locuințele de bunăvoie săptămâna trecută din zone inundate (28 de persoane din localitățile Oțelu Roșu, Remetea-Pogănici, Ciuta, Zorlențu Mare, Dezești – județul CS și 56 de persoane din zona Lugoj și localitatea Fârdea – județul TM) s-au întors acasă.

„Având în vedere că până astăzi (luni – n.r.) la ora 12.00 este în vigoare o avertizare hidrologică cod roșu de inundații pe râul Timiș, în continuare, în orașul Lugoj sunt dislocate echipaje pregătite de intervenție în caz de necesitate”, anunță IGSU.

Traficul rutier este restricționat pe un drum național (DN 1R din Cluj), două drumuri județene (DJ 182C din Maramureș și DJ 668A din Hunedoara) și blocat pe un drum național (DN 15B din Neamț) și trei drumuri județene (DJ 706A și DJ 706B din Hunedoara, DJ 159 din Vaslui).

În ultimele 24 de ore, au fost emise 12 mesaje prin sistemul Ro-Alert la nivelul a 10 județe (Bacău, Brașov, Constanța, Galați, Neamț, Olt, Tulcea, Suceava, Vrancea și Vaslui).

Sunt intervenții în desfășurare în trei județe, respectiv Bihor, Neamț și Suceava atât pentru evacuarea apei din case, beciuri sau subsoluri, curți, cât și pentru îndepărtarea aluviunilor de pe tronsoanele de drum afectate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS