IGSU: Capitala şi localităţi din 15 judeţe, afectate de vijelii

În urma ploilor căzute şi a vântului puternic din ultimele 24 de ore, au fost înregistrate probleme în Capitală şi în 38 de localităţi din 15 judeţe, anume Alba, Argeş, Cluj, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Vaslui şi Vâlcea, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit bilanţului IGSU, pompierii au acţionat pentru evacuarea apei din 5 locuinţe şi 23 curţi inundate. De asemenea, s-a intervenit cu accesorii grele de descarcerare şi au fost îndepărtaţi 15 arbori, un stâlp de telefonie, un element de construcţie căzut pe carosabil, un panou publicitar, fiind avariate 9 autoturisme.

Din cauza vântului puternic, 23 acoperişuri ale unor imobile au fost parţial sau total afectate.

În Capitală, pompierii au îndepărtat 13 copaci căzuţi pe carosabil, autoturisme sau linii electrice. Pe şoseaua Viilor, un bărbat a decedat după ce a fost lovit de un arbore rupt de vânt.

Circulaţia rutieră a fost afectată temporar din cauza unor copaci căzuţi pe carosabil pe DN1 în localitatea Comarnic (PH), pe DN64 în dreptul localităţilor Orleşti şi Ioneşti (VL), pe DJ702A în localitatea Potocelu (DB), pe DN12 în localitatea Tuşnad (HR) şi a unui panou publicitar în Deva (HD).

Peste 4.000 de pompieri militari cu 1.000 de mijloace tehnice au fost la datorie, în ultimele 24 de ore, pentru executarea misiunilor destinate limitării şi înlăturării efectelor generate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase.

În prezent se acţionează în localităţile afectate de vremea rea pentru îndepărtarea tuturor urmărilor fenomenelor meteorologice şi evaluarea pagubelor produse.

Având în vedere prognozele meteorologilor pentru perioada următoare, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situaţii de urgenţă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS