IGSU: Capitala şi 18 judeţe, afectate de vremea rea

Poleiul, ninsorile și precipitațiile au produs pagube în Capitală și în 18 județe, anume Arad, Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Gorj, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Prahova, Tulcea, Teleorman, Vaslui şi Vâlcea.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă anunţă că, în ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 16 beciuri/curți, deblocarea din zăpadă a 37 autovehicule în care se aflau 52 de persoane, degajarea a 1752 copaci, 26 stâlpi de electricitate și a 80 cabluri electrice, fiind afectate 221 autoturisme.

De asemenea, s-a acționat pentru acordarea asistenței medicale la 2 persoane rănite de crengi desprinse din copaci și la 2 pacienți pentru care a fost necesară intervenția autospecialelor de deszăpezire și a șenilatelor ISU pentru deblocarea căilor de acces și transportul acestora la ambulanță.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucuresti-Ilfov anunţă că a răspuns la peste 1.800 de situaţii de urgenţă cauzate de ploaia îngheţată, majoritatea în Capitală.

Sub greutatea gheţii, numeroşi copaci şi stâlpi au căzut la pământ.

În aceste condiţii, peste 200 de maşini au fost avariate.

Două persoane au fost rănite de crengi prăbuşite.

Duminică dimineaţa, la ora 6.00, mai erau de gestionat 40 de situaţii de urgenţă.

Pentru scurtarea timpului de răspuns, dar și din cauza numărului mare de intervenții, a fost luată hotărârea suplimentării echipajelor de intervenție, cu pompieri din turele libere, dar și cu dispeceri, dat fiind și numărul mare de apeluri primite de la cetățeni.

Potrivit ISU, acțiunile de intervenție se desfășoară cu sprijinul Brigăzii Rutiere, pentru cazurile în care este necesară oprirea temporară a traficului pentru îndepărtarea copacilor prăbușiți pe carosabil sau autoturisme.





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS