IGSU: Bilanț actualizat al inundațiilor

140 de locuințe, opt instituții publice și 21 de străzi au fost afectate de ploile abundente din ultimele 24 de ore, pompierii militari intervenind în 20 de județe, anunță, marți dimineața, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

„În cursul zilei și pe timpul nopții, în urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, au fost înregistrate efecte de vreme rea în 32 de localități din județele Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Giurgiu, Harghita. Hunedoara, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Mureș, Olt, Satu Mare și Timișoara”, anunță IGSU.

Pompierii au acționat pentru evacuarea apei din 140 de locuințe, 148 de curți, 94 de beciuri/subsoluri, 106 anexe gospodărești, 8 instituții publice și 21 de străzi.

Traficul rutier a fost temporar afectat pe două drumuri naționale (DN 7/AR și DN 18/MM), trei drumuri județene (DJ 137, DJ 137A/HR și DJ 411/GR) și este oprit pe un drum județean (DJ 131A/HR).

„O situație deosebită a fost înregistrată în localitatea Urechești din județul Bacău, unde o persoană care a rămas izolată pe o insulă, în apele râului Trotuș, a fost salvată. Un alt caz care a dus la izolarea a 35 de persoane s-a produs în județul Maramureș, localitatea Leordina, unde un podeț a fost rupt de viitură”, arată sursa citată.

Județele cele mai afectate de precipitațiile abundente au fost Argeș, Hunedoara, Ialomița și Maramureș, unde pompierii au intervenit la nivelul a 12 localități.

„La acest moment, la nivelul județelor Harghita și Maramureș echipaje specializate intervin pentru decolmatare albiei cursurilor de apă și reparare unor poduri sau podețe rutiere”, adaugă sursa menționată.

Până joi la ora 10.00, este în vigoare o avertizare meteorologică cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS