IGSU: 90 de localități din 19 județe sunt afectate de inundații

Sute de case, curți și beciuri sunt inundate din cauza inundațiilor din ultimele ore, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Mai multe persoane au fost evacuate din calea apelor.

În județul Vaslui, o femeie a fost luată de viitură și nu a fost găsită.

În cursul zilei de luni, aversele torențiale au produs inundații în 19 județe (Aarad, Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Hunedoara, Harghita, Ilfov, Mureș, Neamț, Satu Mare, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea și Vrancea), cele mai afectate fiind Alba, Bihor, Caraș-Severin, Harghita, Mureș, Neamț și Suceava.

Din cauza precipitațiilor abundente, pompierii au scos apa din 171 case, 286 curți și 98 beciuri/subsoluri.

În Aiud, județul Alba, a fost nevoie de evacuarea unei familii din locuința inundată, unde trăiau doi adulți și un copil de 9 luni.

În localitatea Dimitrie Cantemir, județul Vaslui, este căutată o femeie în vârstă de aproximativ 75 de ani, posibil luată de viitura formată în după-amiaza zilei de luni. Căutările au fost oprite pe timpul nopții și reluate marți dimineată.

Totodată, în localitatea Oravița, județul Caraș-Severin au fost evacuate trei persoane dintr-o anexă inundată din cauza precipitațiilor din ultima perioadă, care au dus scurgeri de pe versanți, torenți și pâraie.

În județul Bihor pe raza localităților Budoi, Voievozi și Cupăr au fost salvate din calea viiturii șase persoane, care nu au avut nevoie de îngriji medicale.

Și în județul Botoșani s-a produs un eveniment care putea pune în pericol viața oamenilor. În localitatea Rădăuți Prut viitura a surprins un autoturism, iar cele patru persoane aflate în interior au rămas blocate. A fost nevoie de intervenția pompierilor și a unui buldoexcavator pentru a-i duce într-un loc sigur.

Începând de luni seara și până marți la prânz se află în vigoare o avertizare hidrologică de cod roșu de inundații pe râurile din bazinele hidrografice Tisa, Vișeu, Iza, Someșul Mare, Suceava, Moldova, Bistrița și Prut, fiind vizate județele din jumătatea de nord a țării: Bacău, Botoșani, Bistrița-Năsăud, Harghita, Maramureș, Neamț și Suceava.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS