Bilanț IGSU după Revelion: 82 de persoane rănite și 28 de incendii din cauza petardelor

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că, la nivel național, 82 de persoane au fost rănite, de Revelion, în urma folosirii materialelor pirotehnice.

De asemenea, s-au produs 28 de incendii, potrivit IGSU.

În ultimele 48 de ore, s-au înregistrat 2.956 de situații de urgență și 263 de incendii.

„Echipajele SMURD au acționat în 2.417 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat și 9 cazuri pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere. De asemenea, salvatorii au intervenit în 81 situații pentru deblocarea persoanelor surprinse în medii ostile, precum și în alte 186 misiuni de protejare a comunităților. În ultimele două zile, 2.398 persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar alte 19 persoane au fost salvate din incendii sau alte situații deosebite”, se precizează într-un comunicat.

La nivel naţional, au intervenit peste 5.000 de pompieri, cu 300 echipaje de pompieri SMURD, 110 echipaje de descarcerare și 43 autospeciale pentru victime multiple.

Polițiștii sătmăreni anchetează cazul unei cățelușe care a fost mutilată. Din primele informații, câțiva copii i-au băgat animalului o petardă aprinsă în gură. O asociație a reclamat cazul și a anunțat că oferă și recomensă pentru prinderea vinovaților.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS