Confidenţialitate

IGSU: 7 localități, afectate de ploi și vânt

Șapte localități din județele Botoșani, Hunedoara, Mehedinți și Satu Mare au fost afectate, marți, de ploi și vânt, a anunțat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Pompierii au intervenit pentru extragerea apei din gospodării sau pentru degajarea copacilor căzuți pe străzi.

Potrivit unui comunicat al IGSU, ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice de marți, au fost înregistrate efecte în șapte localități din 4 județe, anume Botoșani, Hunedoara, Mehedinți și Satu Mare.

Pompierii au intervenit pentru extragerea apei din două case, 7 curți, 4 beciuri, 3 intersecții și două străzi, cât și pentru degajarea a 2 copaci căzuți pe carosabil.

Conform IGSU, în ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori au fost solicitate să intervină la 1.419 situații de urgență, dintre care 36 misiuni de stingere a incendiilor, 1.178 cazuri SMURD, 34 misiuni de deblocare sau salvare, precum și alte 171 de intervenții în sprijinul comunităților.

La nivel național, 1.189 de persoane au primit asistență medicală de urgență, cele mai multe solicitări fiind gestionate în zona București-Ilfov (298 cazuri), urmată de județele Timiș (60 cazuri) și Mureș (55 cazuri).