Confidenţialitate

IGSU: 7 drumuri închise în ultimele 24 de ore din cauza zăpezii

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că – în ultimele 24 de ore – 7 drumuri din Bacău, Suceava şi Constanţa au fost închise temporar şi 24 de persoane au fost blocate în maşini.

 

Peste 1.700 pompieri au intervenit, ieri şi azi noapte cu 270 de mijloace, pentru a ajuta persoane rămase blocate cu maşinile în trafic, din cauza zăpezii şi a viscolului, dar şi pentru scoaterea apei din gospodării, curţi şi subsoluri.

În ultimele 24 de ore, pompierii au fost solicitaţi să intervină la 1.240 situaţii de urgenţă, dintre care 19 incendii.

În trei dintre cele 14 judeţe care s-au aflat până în această dimineață sub avertizare cod galben de ninsori şi lapoviţă – Bacău, Suceava şi Constanţa -, circulaţia pe şapte drumuri naţionale a fost închisă temporar. Din cauza ninsorii abundente şi a viscolului, 14 autoturisme în care se aflau 24 de persoane au rămas blocate pe drumurile din judeţul Suceava, între 40 de minute şi o oră şi jumătate

Singurul drum unde în această dimineaţă era în continuare întreruptă circulaţia este DJ 243 B Parincea-Poieni-Năstăseni, în judeţul Bacău, însă se putea circula pe rute ocolitoare.