IGPR: Noi dosare penale pentru nerespectarea izolării sau carantinei

Poliţiştii au întocmit, în ultimele 24 de ore, 11 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, în urma verificării a 31.500 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantina.

“De asemenea, în cursul zilei de ieri, în urma verificărilor în teren, au fost aplicate 7.566 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 15.984.295 de lei, persoanelor care nu respectau prevederile privind restricţionarea circulaţiei”, informează Biroul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

În ultimele 24 de ore, 529 de autovehicule (cu 1.645 de persoane) au fost preluate din zonele de frontieră.

Poliţiştii au realizat 3.075 de intervenţii la evenimente, dintre care 2.586 au fost sesizate de cetăţeni prin Apelul Unic de Urgenţă 112, fiind organizate 290 de acţiuni.

“174 de persoane au fost prinse în flagrant delict, în timp ce comiteau infracţiuni sau imediat după aceea şi alte şase persoane urmărite au fost depistate. În trafic, poliţiştii au constatat 121 de infracţiuni rutiere, fiind reţinute 223 de permise şi retrase 128 de certificate de înmatriculare”, adaugă IGPR.

Peste 13.000 de poliţişti au fost la datorie, luni, în misiunile pentru menţinerea ordinii publice în zona spitalelor şi locaţiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulaţiei, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale sau pentru identificarea persoanelor în cadrul anchetelor epidemiologice, sprijinind totodată DSP.

În misiunile lor, poliţiştii au fost sprijiniţi de peste 3.700 de poliţişti locali, alăturându-se, în activităţile în sistem integrant, jandarmi şi efective ale MApN.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS