Confidenţialitate

IGPR: Amenzi de peste 21.000 de lei după controlarea taxiurilor de la aeroporturi

Poliţiştii de la Transporturi au aplicat amenzi în valoare de peste 21.000 de lei, în urma unei acţiuni de control privind legalitatea taxiurilor şi a maşinilor închiriate din zona aeroporturilor din România.

“Au fost verificate 195 de autovehicule, legitimate 221 de persoane şi aplicate 75 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 21.295 de lei”, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Din totalul sancţiunilor, 21 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, cu modificările şi completările ulterioare, 46 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi opt la alte acte normative.

Totodată, pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege au fost retrase patru certificate de înmatriculare şi reţinut un permis de conducere.

La activităţile de control au participat poliţişti din cadrul structurilor de poliţie transporturi, structurilor de poliţie rutieră şi jandarmi.