Confidenţialitate

Dodon: Am votat pentru independenţa şi statalitatea Republicii Moldova

Peste 3,2 milioane de cetăţeni cu drept de vot din Republica Moldova sunt aşteptaţi să participe la cel de-al doilea tur al alegerilor pentru funcţia de preşedinte al ţării. Secţiile de vot s-au deschis la ora 7:00 şi se vor închide la ora 21:00.

Igor Dodon, care candidează pentru un nou mandat, a recurs, duminică, la un discurs naţionalist pentru a-i convinge pe alegători să iasă la vot în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. El a declarat, la ieşirea de la urne, că a votat pentru “independenţa şi statalitatea Republicii Moldova”.

“Eu astăzi am votat pentru independenţa şi statalitatea Republicii Moldova. Eu cred în viitorul acestei ţări, eu cred în viitorul Republicii Moldova. Eu am votat pentru pace, pentru liniştea inter-etnică. Eu am votat pentru schimbări spre bine.

Avem nevoie de schimbări calitative, nu şocuri, nu crize, dar schimbări spre bine şi ele vor fi asigurate. Am votat pentru echitatea socială, pentru dezvoltarea economică, lucru pentru care noi, cu echipa, suntem bine pregătiţi. Am votat pentru echilibru în relaţiile externe.

Eu nu vreau ca Republica Moldova să devină un pion în joaca geo-politică internaţională. Am votat pentru prietenie şi cu Uniunea Europeană şi cu Federaţia Rusă, şi cu România, şi cu Ucraina, pentru o politică externă echilibrată. Am votat pentru memoria celor care au stat la baza acestei ţări, noi suntem urmaşii lor, pentru valorile noastre tradiţionale, pentru valorile creştine”, a afirmat Igor Dodon.