Confidenţialitate

Alegeri în Republica Moldova: A început votarea pentru al doilea tur de scrutin

Duminică au loc alegeri prezidențiale în Republica Moldova. Procesul de vot se va desfăşura între orele 7.00 şi 21.00, cu posibilitatea de prelungire.

În turul doi al alegerilor prezidenţiale se confruntă Maia Sandu, considerată proeuropeană, care a câştigat primul tur de scrutin cu 36,16% din voturi, şi preşedintele socialist în exerciţiu Igor Dodon, care a acumulat 32,61% din sufragii.

Astăzi va fi deschis acelaşi număr de secţii de votare în străinătate ca în primul tur de scrutin, se menţionează într-un comunicat al executivului de la Chişinău.

Lista cu adresele complete ale secţiilor de votare din afara Republicii Moldova, implicit şi din România, poate fi accesată pe site-ul Comisiei Electorale Centrale (CEC), la adresa: diaspora.cec.md.

Potrivit legislaţiei, studenţii care învaţă în România, indiferent de cetăţenie, beneficiază de gratuitate la transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, în tot cursul anului calendaristic, indiferent de distanţă sau rutele călătoriilor.