Confidenţialitate

Ieduța, căprița care locuia la bloc, s-a mutat la Buftea

ÎnPiața Oboram cunoscut-o recent pe Ieduța, o căpriță de 3 luni, care locuia la etajul trei al unui bloc din Pantelimon. Ieduța a devenit o vedetă: copiii se adunau grămadă când o zăreau în parcuri, în special pe Pache Protopopescu. Căprița și-a găsit o casă nouă și s-a mutat la iarbă verde, la Buftea.

Este, de fapt, povestea unei prietenii care vă va înmuia sufletele: doamna Zinaida, în vârstă de 83 de ani, a salvat căprița în urmă cu trei luni în localitatea Dor-mărunt, Călărași. Ieduța, cum a numit-o mama adoptivă, a supraviețuit cu lapte de capră la biberon și cu iubirea doamnei Zinaida, care a luat decizia de a o aduce la bloc, în București.

Timp de trei luni, Ieduța a trăit ca o prințesă, cochetă, purta mereu tricolorul la gât și era extrem de iubitoare cu orice se apropia de ea.

"

Mulți au ironizat-o pe stăpână și chiar îi propuneau să pună capra pe grătar sau să o vândă unor pofticioși de friptură. Doamna Zinaida a apărat-o pe Ieduța de fiecare dată și le-a explicat, cu răbdare, tuturor, că nu are de gând să țină capra la bloc pentru totdeauna și că îi căuta, de fapt, un stăpân care să nu o taie și care să aibă teren suficient pentru simpatica patrupedă.

Ascultați reportajul difuzat în emisiunea „Piața Obor” în data de 1 iunie. Atunci, Ieduța avea mai mulți „pretendenți”. O doamnă în vârstă din zona Apărătorii Patriei, care s-a oferit să o adopte, a renunțat câteva zile mai târziu. Apoi, o familie din Tărtășești a promis că o va lua pe Ieduța. În cele din urmă, au anunțat că nu o mai vor. Norocoasă, Ieduța și-a găsit casă pe terenul unui doctor veterinar din Buftea, după cum ne-a povestit doamna Zinaida.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

"