ÎCCJ dezbate luni contestația depusă de liderul PSD la condamnarea în dosarul ”Referendumul”

Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție dezbate luni, 10 aprilie, contestația la executare depusă de președintele PSD, Liviu Dragnea împotriva condamnării primite în dosarul “Referendumul”.

Este o cale extraordinară de atac, după ce președintele PSD a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare în această cauză.

Procurorii îl acuză pe Liviu Dragnea de fraudă electorală în legătură cu referendumul de demitere a fostului președinte Traian Băsescu, în iulie 2012.

Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării și desfășurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influența și autoritatea sa în partid în scopul obținerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianța politică din care făcea parte formațiunea pe care o reprezenta, și anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obținute în alte condiții decât cele legale.

În acest sens, conform procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, în care a implicat mai multe persoane asupra cărora avea influență în virtutea funcției pe care o deținea, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS