ÎCCJ a amânat pentru 26 februarie decizia în privința dosarului Paul Stănescu

Înalta Curte de Casație a amânat pentru a treia oară, pentru 26 februarie, o decizie în cazul redeschiderii unui dosar penal pe numele vicepremierului Paul Stănescu. Prezent în această dimineață la instanță, Stănescu și-a reiterat promisiunea de a demisiona din Guvern dacă va fi pus sub acuzare.

”Eu aștept decât (sic!) toată lumea să respecte legea. Eu sunt convins că, virgulă (sic!), completul de judecată va aprecia exact ce s-a spus acolo și faptele care sunt în dosar”, a declarat Paul Stănescu.

Întrebat dacă își menține afirmația că va pleca din Guvern dacă va fi pus sub acuzare, Stănescu a răspuns: ”M-ați întrebat a zecea oară. Îmi mențin declarația care (sic!) am făcut-o, asta-i clar. Dacă voi fi inculpat, sigur, așa am spus. Deci îmi mențin declarația care-am dat-o: dacă voi fi inculpat, îmi dau demisia din Guvernul României”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit unor surse judiciare, dosarul a pornit de la o sesizare a Curţii de Conturi şi are ca obiect deturnare de fonduri de la Consiliul Judeţean Olt, în legătură cu finanţarea unei echipe de fotbal.  Paul Stănescu a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Olt în perioada iunie 2008 – iunie 2016.

De asemenea, vicepremierul a fost întrebat dacă îl mai are consilier pe fostul bodyguard al lui Nicu Gheară, pe care l-a numit în Guvern la începutul lunii.

”Da, da, da și țin foarte mult la el. Și țin foarte mult la consilierul meu. Foarte mult țin la consilierul meu”, a spus Stănescu despre Mihai Novăcescu.

Întrebat de jurnaliști ce așteptări are de la ministrul Justiției, Paul Stănescu a răspuns: ”De la ministrul Justiției am ce-a spus președintele partidului, Liviu Dragnea: să nu se facă de râs”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Săptămâna trecută, Paul Stănescu declara că Laura Codruța Kovesi nu mai poate rămâne la conducerea DNA și că ar trebui să își dea demisia.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS