Confidenţialitate

Iașul va avea un nou Institut Regional de Boli Cardiovasculare

Construirea unui nou spital de boli cardiovasculare, cu o valoarea totală de 300 de milioane de euro, urmează să fie finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și prin fonduri guvernamentale sau prin investiții de la Consiliul Județean Iași. Duminică a fost semnat un protocol în acest sens, fără a avansa însă și un termen pentru realizarea proiectului.

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Managerul Institutului de Boli Cardiovasculare „Profesor Doctor George I.M. Georgescu” Iași, Grigore Tinică, și Primarul Comunei Miroslava, Dan Niță, au semnat protocolul de colaborare pentru construirea unui nou centru de tratare a bolilor cardiovasculare în județul Iași, la Miroslava.

„Semnarea protocolului de asociere ne dă o nouă speranță în edificarea unui Institut Regional de Boli Cardiovasculare la Iași, dat fiind fapul că cetățenii acestei zone, aproape o treime din locuitorii României, sunt privați de accesul nelimitat la servicii de înaltă performanță în medicina cardiovasculară. Acest lucru se înțelege aici, la Iași, și s-a înțeles și la București, la Guvernul României.”, a declarat Grigore Tinică, Managerul Institutului de Boli Cardiovasculare „Profesor Doctor George I.M. Georgescu” Iași