Confidenţialitate

Iașiul va putea fi numit oraș regal

La începutul acestei săptămâni Casa Regală a transmis acordul pentru ca Municipiul Iaşi să poarte titulatura de „Oraş Regal”, se arată într-un comunicat remis Primăriei.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, şi Principele Radu se vor afla pe 24 ianuarie, la Iaşi, pentru a  lua parte la sărbătoarea publică din Piaţa Unirii.

Vor depune coroane de flori alături de oficialităţile locale, la statuia Principelui Alexandru Ioan I, la statuia Regelui Ferdinand, la portretul Regelui Mihai I de la Mitropolie şi la mormântul Principelui Alexandru Ioan I de la Biserica Trei Ierarhi.

Mâine dimineață la Primăria Iaşi, Principele Radu va participa la sărbătorirea unui deceniu de înfrăţire a autorităţilor locale din Iaşi şi Chişinău, la lansarea volumului „Iaşul, leagăn al unirii neamului românesc” şi la vernisajul expoziţiei de fotografie dedicată Municipiului Chişinău.

Din august 2016, Familia Regală a României a participat la 21 de evenimente legate de Centenarul Primului Război Mondial şi al Marii Uniri.