Confidenţialitate

Iași: Nevaccinat, un bărbat de 68 de ani a murit de Covid | AUDIO

Un bărbat de 68 de ani dintr-o comună din zona Pașcani, județul Iași nevaccinat a murit de COVID 19 la spital. Medicii spun că, în pofida bolilor asociate, bărbatul putea trăi încă 10-15 ani, dacă nu era infecția cu SARS COV 2.

Pacientul a ajuns la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Sfântul Spiridon în stare foarte gravă, intubat pe parcursul transportului de la Spitalul de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva.

Confirmat de șapte zile cu infecția cu SARS COV 2, bârbatul a necesitat consult de specialitate pentru complicații neurologice și gastroenterologice. În pofida eforturilor depuse de medici, din cauza stării de grave din punct de vedere respirator, pe fondul unui diabet zaharat și a unei hipertensiuni arteriale, pacientul a decedat.

“Este un pacient nevaccinat care a rămas acasă după ce a avut primele manifestări de infecţie COVID-19, undeva în mediul rural, în zona Paşcani, care până la urmă a ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase, fiind pozitiv la COVID-19, dar care a avut o evoluţie nefavorabilă. La 68 de ani un om are o speranţă de viaţă de 10-15 ani. Lipsa vaccinării, rămânerea la domiciliu în primele momente ale apariţiei simptomelor sunt elementele de agravare şi elemente care au dus la o evoluţie nefavorabilă. Din păcate, pacientul a decedat în ciuda eforturilor depuse de cei de la terapie intensivă şi a colegilor de la celelalte specialităţi. Suntem la sfârşitul lui august 2021, iar în România sunt pacienţi care mor din cauza COVID-19 în condiţiile în care ar avea şansa de a fi vaccinaţi, de a nu face această boală, iar dacă o fac să fie într-o formă extrem de uşoară şi tratabilă la domiciliu”, a declarat coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeșu.

În județul Iași numărul de noi cazuri de infecție cu noul coronavirus este în creștere. Ieri, au fost raportate 17 noi cazuri de COVID 19 iar astăzi 20. Și un deces.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Silvia Craus