Iaşi: Au fost prinşi 3 suspecți fugari în cazul uciderii unui tânăr de 20 de ani

Procurorii au retinut un barbat de 66 de ani, Aurel Lupaşcu, dar si pe fiii acestuia, doi bărbaţi, de 35 şi, respectiv, 37 de ani. Acestia din urma fugisera de Politie, insa au fost depistaţi în trafic, ei aflându-se într-un autoturism în zona localităţii Sineşti.

“Cele două persoane au fost prinse şi au fost conduse la audieri. Vor fi reţinute, iar duminică vor fi prezentate în faţa judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă”, a declarat prim-procurorul Carmina Pascal, Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.
Tatăl celor doi fraţi, în vârstă de 66 de ani, fusese reţinut de către procurorii ieşeni, iar pe numele fiilor săi, implicaţi în acelaşi caz, fuseseră emise mandate de reţinere în lipsă întrucât dispăruseră din localitate.

Anchetatorii susţin că uciderea lui Cătălin Manole, un tânăr de 20 de ani, a fost premeditată.

Barbatul şi agresorii s-au certat în urmă cu două săptămâni în Italia, după ce tânărul ar fi furat de la membrii familiei Lupaşcu suma de 5.000 de euro. După ce au revenit în România, membrii familiei Lupaşcu au început să-i ceară banii înapoi victimei, însă acesta a refuzat.

În noaptea de joi spre vineri, în urma unui conflict, Cătălin Manole a încercat să fugă, însă a fost prins de către membrii familiei Lupaşcu. Carmina Pascal precizeaza ca agresorii erau pregătiţi. Aveau asupra lor o bărdiţă şi mai multe cuţite. L-au legat mai întâi cu sfoară, l-au lovit, apoi i-au tăiat o mână şi un picior. Tânărul de 20 de ani a fost găsit, în noaptea de joi spre vineri, de câţiva săteni din localitatea Sineşti. Oamenii au sunat la 112, iar acolo s-a deplasat un echipaj al Ambulanţei Iaşi, tânărul fiind încă în viaţă, la momentul respectiv. El a murit însă pe drum către un spital din Iaşi.

Ancheta continuă pentru a se stabili cu exactitate câţi dintre membrii familiei Lupaşcu au fost implicaţi efectiv în comiterea crimei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS