Iaşi: Teiul lui Eminescu afectat de zăpadă și vânt

În mai multe zone ale Iaşiului, zeci de arbori s-au rupt sub greutatea zăpezii, iar câteva autoturisme au fost avariate.

Drumul care leagă municipiul Iaşi de aeroport a fost blocat în cursul dimineţii, echipele Primăriei lucrând la curăţarea şoselei de crengile căzute.

Totodată, în zona Copou, echipele Direcţiei de Servicii Municipale au tăiat mai mulţi copaci, pentru că exista pericol de prăbuşire.

De asemenea, teiul poetului Mihai Eminescu din Parcul Copou, un simbol al Iaşiului, a fost afectat, mai multe crengi rupându-se, din cauza greutăţii zăpezii.

”Aşa ceva eu nu am mai văzut de 20 de ani. Zăpada în livadă e până la genunchi. Copacii sunt cocoşaţi de zăpada grea şi umedă. I-am scuturat, fiindcă există pericol de rupere. Chiar dacă anul acesta corola de flori a fost afectată, măcar să nu aibă de suferit anul viitor”, a spus pentru news.ro Romeo V., un ieşean care locuieşte la marginea oraşului.

În comuna Aroneanu, un localnic şi-a acoperit plantaţiile de căpşuni cu folie, pentru a le proteja de zăpadă şi de frig.

În judeţul Iaşi continuă să ningă viscolit, însă autorităţile se aşteaptă ca precipitaţiile să scadă în intensitate în cursul după-amiezii.

Foto: Facebook/Teiul lui Eminescu în Copou

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS