Confidenţialitate

IAȘI: Subiectele la admitere la Universitatea de Medicină, elaborate în secret

Ținuți timp de cîteva zile într-un loc secret fără telefoane, Internet, fără nicio conexiune cu exteriorul, se întîmplă la Universitatea de Medicină din Iași unde comisia de profesori care concep subiectele pentru examenele de admitere este izolată și păzită cu serviciul de transmisiuni speciale și jandarmi. Nici măcar rectorul universității nu știe unde sunt cazați profesorii.

Anul acesta a crescut concurență la Universitatea de Medicină din Iași, dar cea mai mare concurență este la asistență medicală generală.

Mai mulți candidați la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași față de anii anteriori: 950 de candidați pe 297 de locuri, o concurență de aproximativ 3,19 candidați pe un loc. Cea mai mare concurență din universitate se regăseste la Asistență Medicală Generală, unde sunt 5,96 de candidați pentru fiecare dintre cele 50 de locuri bugetate. Miercuri are loc examenul.

S-a implicat și STS. Profesorii care concep grilele au fost trimiși de la începutul saptamanii într-un loc ce nu este cunoscut nimănui din universitate, nici măcar rectorului. Profesorii vor rămane cazați pană în ziua examenului, la ora examenului, când începe multiplicarea grilelor.

Nu vor avea acces la telefon, la Internet, și nu vor avea nicio comunicare cu exteriorul, de acest lucru asigurându-se inclusiv mai multe instituții de ale statului, STS, Jandarmeriei și al Poliției Locale.