Confidenţialitate

IAȘI: Spitalul Sfânta Maria încalcă confidențialitatea pacienților

De câteva luni, în secțiunea de Achiziții Electronice de pe portalul național de licitații e-licitatie.ro, spitalul trece numele minorilor care au fost consultați și tratați la această unitate medicală, precum și tipul de analize la care au fost supuși.

Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal anunță că va efectua un control la Iași, la fel si managerul spitalului.

Publicația G4Media a identificat 29 de cazuri de acest gen, 26 de anul acesta iar trei din 2019. La descrierea fiecărei achiziții de pe portalul e-licitație.ro, reprezentanții Spitalului Sfânta Maria au menționat numele și prenumele copiilor.

De asemenea, este indicat și tipul de analiză cerut. Analizele apar pe e-licitație.ro deoarece ar fi fost cerute unor laboratoare private din Iași.

Conducerea spitalului a recunoscut gafa făcută de angajații de la Departamentul de Anchiziții și a dispus demararea unei anchete interne. “Da, este adevărat ceea ce s-a întâmplat. Este regretabil. Noi am demarat o anchetă iar cei responsabili vor fi trași la răspundere. Am demarat de asemenea procedurile de ștergere a datelor cu caracter confidențial ce aparțin pacienților. Părinților acestora, le cer personal scuze”, a declarat Corneliu Mihai, managerul Spitalului de Copii Sfânta Maria.

La rândul său, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a anunțat că urmează să facă un control la unitatea medicală respectivă.