IAȘI: Şase persoane dintr-o reţea care trimitea copii la furat, inclusiv în Paris, reţinute

Şase persoane au fost reţinute pentru 24 de ore în urma percheziţiilor de amploare pe care procurorii şi poliţiştii le-au făcut în municipiile Iaşi, Roman şi în judeţul Prahova într-un dosar de trafic de minori în care sunt implicate 120 de persoane.

Suspecţii sunt acuzaţi că au trimis la furat zeci de copii în Iaşi, Roman şi Paris.

Anchetatorii au stabilit că, din 2011, membrii grupării au acţionat în state din vestul Europei, respectiv Spania, Franţa, Belgia unde s-au ocupat cu furturile din buzunare, context în care unii dintre ei au făcut obiectul unor proceduri judiciare. Nucleul retelei era în Iasi.

”Membrii grupului îşi determinau copiii minori, uneori prin violenţă, ca zilnic să se deplaseze pe raza municipiului Iaşi, unde comiteau furturi din buzunare sau din genţi – se spune în rechizitoriul procurorilor.

Minorii acţionau organizat, având fiecare roluri bine stabilite, se înţelegeau între ei prin mimică, coduri şi reuşeau deposedarea victimelor de bunuri sau valori. Procurorii spun ca Părinţii au reuşit să le inoculeze ideea că a fura este un mod de viaţă normal.

Apoi copiii ajungeau in taberele de romi din Paris de unde erau trimisi la furat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS