IASI: Rezultatele necropsiei copilului mort la maternitatea Elena Doamna contrazic acuzatiile mamei dar si declaratiile medicilor

Nu a murit la nastere. Aceasta este concluzia raportului medico legal in cazul acuzatiilor de culpa medicala la Maternitatea Elena Doamna din Iasi.

În urma cu aproape doua saptamini, o tanara din iasi s-a internat la maternitatea Elena Doamna pentru a naste. Femeia a reclamat faptul ca in noaptea de 8 spre 9 septembrie nu a beneficiat de asistenta medicala si ca a fost supusa prea tarziu unei operatii de cezariana. Copilul s-a nascut mort dar acum legistii rastoarna lucrurile: fatul murise cu 24 de ore inainte de nastere.

Reprezentanţii Institutului de Medicină Legală Iaşi au susţinut faptul că, în raportul întocmit după necropsie, se specifică faptul că bebeluşul nu a murit la naştere, cum au susţinut reprezentanţii Maternităţii ‘Elena Doamna’ iniţial, ci era mort dinainte să ajungă în spital.

Pe 12 septembrie, însă, conducerea Maternităţii ‘Elena Doamna’, prin directorul medical dr. Răzvan Socolov, au remis un comunicat presei în care s-a precizat faptul că pacientei i s-a făcut monitorizare clinică şi cardio-tocografică, iar în primele zece ore de la internare ‘monitorizarea a arătat evoluţie bună a mamei şi a fătului şi nedeclanşarea sarcinei’.

În acelaşi comunicat se precizează faptul că mama ar fi fost verificată de patru ori în noaptea respectivă, fiecare control demonstrând atât starea ei bună de sănătate cât şi a fătului.

Ramine de vazut cum au putut fi monitorizate bnataile de inima ale fatului in conditiile in care acesta déjà murise.

Avocatul familiei Ciobanu a făcut o se­sizare la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, iar în cursul zilei de mâine se va întruni Co­misia de malpraxis din cadrul DSP Iaşi. Astfel, vor fi analizate documentele primite de la ma­ternitate, precum şi raportul pri­mit de la Institutul de Medicină Legală Iaşi.

Familia Ciobanu speră ca în aceste zile să primească un răspuns în legătură cu moartea copilului lor.