Poliţistul sucevean rănit grav la cap cu o sabie, transferat într-o clinică privată

Poliţistul sucevean rănit grav la cap cu o sabie, în timpul unei misiuni, va fi trasferat la o clinică privată din Târgu Mureș, la cererea familiei. El se află înternat, de o lună și jumătate, la Spitalul de neurochirugie din Iași.

Polițistul  a fost internat internat pe data de 5 decembrie 2017, după ce în timpul unei intervenţii, la Rădăuţi, a fost lovit cu o sabie în cap, fiind adus la spital în stare critică, cu un traumatism cranian sever.

Acesta făcea parte dintr-o echipă de patru luptători de la Serviciul de Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi participa la percheziţii privind destructurarea unei grupări de trafic de droguri.

Starea de sănătate a polițistului este bună, dar calvarul politistului e departe de a se fi sfirsit. Vor urma operatiile de reconstructie.

Colegii poliţistului Ciprian Sfichi s-au mobilizat zilele acestea pentru a face rost de un antibiotic, Linezolid, care nu se mai produce în România şi care este dificil de găsit.

Medicamentul a fost gasit si cele 20 de capsule au ajuns la pacient.

Reprezentanţii spitalului au precizat că exista în spital varianta injectabilă a antibioticului, care a şi fost administrată pacientului, însă au confirmat că varianta capsule a medicamentului a lipsit, deoarece este „greu de găsit”.

Corespondenta Europa FM la Iași, Violeta Cincu, transmite

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS