Confidenţialitate

Iași: Plan roșu de intervenție la aterizarea unui avion care sosea de la Eindhoven | AUDIO

La Iași, autoritățile au activat planul roșu de intervenție, aseară, după ce piloții unui avion au anunțat o defecțiune la trenul de aterizare.

La bordul cursei Wizz Air pe ruta Eindhoven – Iași se aflau 106 pasageri. În cele din urmă, avion a aterizat în siguranță. În urmă cu o lună, un alt avion Wizz Air a întâmpinat dificultăți.

Niciunul dintre pasagerii cursei Eidhoven-Iași nu a făcut atac de panică. Pilotul avionului a anunțat cu aproximativ 30 de minute înainte de ora de sosire că nu poate ateriza. După câteva încercări, a reușit însă.

Între timp, planul roșu a fost activat, iar 6 autospeciale Smurd și 2 ambulanțe au fost pe pisdtă. Aeronava a aterizat în cele din urmă în siguranță și nu a fost nevoie de intervenții. Totul s-a întâmplat după ce acum 3 săptămâni cursa Bergamo-Iași a avut aceeași problemă.

Aeronava care a efectuat cursa Eidhoven-Iași nu a mai plecat de la sol mai departe. Același avion trebuia să execute cursa Iași-Bologna, care a fost anulată. Deocamdată, reprezentanța WizzAir nu a comunicat nimic legat de această situație.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 Silvia Craus