Iasi: Peste 15.000 de pelerini la moastele Sf. Parascheva

Racla cu moaştele Sfintei Parascheva a fost scoasă în această dimineață din Catedrala Mitropolitană, în cadrul unei procesiuni.

Peste 15.000 de credincioși au sosit deja la Iași pentru a se ruga la moaștele Sfintei Parascheva.

Numai în această dimineață au ajuns în capitala Moldovei 150 de autocare cu pelerini din Voluntari și București.

Racla cu moaştele Sfintei Parascheva a fost scoasă, în această dimineață, din Catedrala Mitropolitană, în cadrul unei procesiuni la care au asistat câteva mii de oameni, și a fost aşezată în curtea Mitropoliei.

Anul acesta, lângă racla Cuvioasei, au fost așezate și moaștele Sfântului Constantin Brâncoveanu, câteva rămășițe atribuite Sfinților Apostoli, dar și un fragment din Brâul Maicii Domnului.

Cei care vor trece pe la raclă vor primi câte o cruciuliţă din partea Mitropoliei Iași, în total fiind pregătite peste 300.000 de astfel de obiecte de cult.

Pe de altă parte, autoritățile locale au închis mai multe străzi în centrul Iașiului, iar în zona Mitropoliei a fost amenajat un punct medical, în caz de urgențe.

În paralel au loc și serbările Iașiului, ocazie cu care primăria organizează mai multe târguri de artizanat, un festival al vinului și concerte în cartiere.

Iar cu această ocazie CFR Călători suplimentează trenurile spre si dinspre Iasi. De la Bucuresti spre capitala Moldovei vor circula in plus doua trenuri, iar alte trenuri vor fi suplimentate cu vagoane.

Anul trecut, 220.000 de pelerini au trecut pe la racla Sfintei Parascheva.