IAȘI: O fetiță de 6 ani a fost somată să-și plătească cheltuielile de spitalizare

La 6 ani datoare la Casa de Asigurări de Sănătate. Se întâmplă la Iași.

Casa de Asigurări de Sănătate din Iași solicită plata a 35 de lei unei fetițe de șase ani.

Banii ar reprezenta contribuțiile de asigurări de sănătate pentru 2014 și 2015, când a fost internată în spital pentru o fractură de femur.

“Este normal ca un copil de 6 ani să primească o somaţie de plată?!” – se întreabă mama fetiței, într-o postare pe Facebook.

Ea explică faptul că fata a fost internată în perioada 8-12 iunie 2014 cu o fractură de femur, iar CJAS a constatat că declaraţia dată pe propria răspundere este contrară celor constatate. „În perioada respectivă, fata avea 4 ani, deci e normal ca ea să primească o asemenea somaţie?! Ce ar trebui să fac?”, se întreabă femeia.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dacă suma nu e platită în 15 zile, fetița în vârstă de 6 ani ar trebui să suporte cheltuielile de judecată, precum și pe cele de executare silită.

La rândul său, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate a explicat că astfel de somații sunt trimise la mii de persoane, doar pe baza CNP.

„Nu avem informaţii despre tutore sau reprezentantul legal al minorei. Aşa că trimitem direct pe informaţiile asiguratului, fie el şi minor. În unele cazuri, chiar dacă am avea informaţiile, nu avem cum să trimitem părinţilor somaţiile de plată, deoarece numele nu coincid. După cum spuneam, mama a semnat un document şi şi-a asumat ce scria acolo, chiar dacă, probabil, nu a citit ce urma să semneze şi nu a ştiut”,

Reprezentantul casei județene de asigurări de sănătate Iași , Monalisa Artene.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS