Confidenţialitate

Iași: O femeie se simte discriminată și vrea să iasă la pensie la 65 de ani

O femeie din Iași  vrea sa iasă la pensie la 65 de ani și nu la 62, cum prevede legea. Femeia se considera discriminata fata de bărbați, drept pentru care a dat în judecata instituția la care lucra. Tribunalul Iași i-a dat dreptate și a decis reangajarea pe post.

Femeia a lucrat toată viata la Oficiul Județean de Zootehnie, până anul trecut când a împlinit vârsta legala de pensionare. Pentru ca dorea sa rămână în activitate, funcționarea a depus o cerere de prelungire pentru încă un an.

Cererea i-a fost însă respinsa iar femeia s-a adresat instantei. În plangerea depusă, aceasta a susținut ca i-a fost îngrădit dreptul de a-și continua activitatea pana la 65 de ani, vârsta de pensionare legala pentru bărbați. Judecătorii de la Tribunalul Iași au apreciat ca reglementarea legala ce prevede încetarea automata a serviciului la împlinirea vârstei de pensionare, diferite în funcție de sex, constituie discriminare directa.

Prin urmare, magistrații au decis ca femeia sa fie reangajata și menținută pe post pana la 65 de ani. Sentinta nu este definitiva, dosarul aflându-se în analiza Curtii de Apel Iasi.

Silvia Craus