Confidenţialitate

IAȘI: O aeronavă TAROM s-a întors din drum după 10 minute de zbor – AUDIO

Un avionul care a decolat de pe Aeroportul din Iași, în această după-amiaza, cu destinatia Torino, s-a întors și a aterizat la numai 10 minute de la decolare, din cauza unei probleme tehnice.

Pilotul aeronavei Boeing 737-300 le-ar fi transmis pasagerilor că aparatul de zbor are o defecțiune la sistemul de navigație.

La întoarcerea la Iași, călătorii au fost debarcați.

Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Iași, Elena Troia a vorbit la Europa FM despre această situație.

Este vorba de o problemă tehnică, depistată în timpul zborului. Aeronava TAROM a plecat spre Torino la ora 14.15 minute, conform orarului de zbor.  La doar 10 minute de la decolarea din Iași, pilotul a decis să se întoarcă pentru siguranța pasagerilor. Toți pasagerii au fost debarcați iar cursa va fi reluată imediat ce echipa tehnică va remedia probleme. Dacă aeronava va pleca spre Torino în următorul interval rămâne de văzut. Altfel, e datoria companiei să le ofere pasagerilor aflați în această situație o altă alternativă de zbor ori să aducă la Iași o aeronavă care să-i ducă la destinație”, a spus Elena Troia

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe 21 august, o aeronavă TAROM a suferit o avarie la aterizare pe Aeroportul Traian Vuia din Timișoara după ce una dintre anvelopele roților de la trenul de aterizare s-a tăiat.

Tot vara aceasta,  un avion TAROM care zbura pe ruta Bruxelles-Bucureşti şi trebuia să aterizeze  pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă s-a întors din drum după 20 de minute de zbor din cauza unor probleme tehnice apărute la unul dintre motoare.

Pe 4 iunie, un avion alt avion de la aceeași companie cu 39 de pasageri, a ieşit de pe pistă la aterizarea pe aeroportul din Chişinău.