IAȘI: Număr record de studenți înscriși la Facultatea de Medicină și Farmacie

Universitatea de Medicină si Farmacie din Iași a deschis anul academic cu un număr record de studenți înmatriculați în anul I.

Cei aproape 1.800 de boboci mențin instituția in topul universităților de medicină cu cei mai multi studenți.

Iașul se afla pe locul doi, după București.

Un sfert dintre tinerii aflați în anul I la Universitatea de Medicină și Farmacie sunt studenți străini.

Pentru prima dată la Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iaşi anul acesta numărul studentilor înmatriculați în anul I este mai mare decât cel al absolvenţilor care au finalizat cursurile vara trecută.

1.525 de absolvenți și 1.750 de studenți în anul I, din care 1.300 sunt studenți la seriile de limbă română la cele patru facultăţi.

La seriile de limbă franceză şi engleză sunt un număr de 450 de studenţi.

În discursul ținut la deschiderea anului academic rectorul Universității de Medicină si Farmacie din Iasi, Viorel Scripcariu, i-a anunţat pe studenții care au început primele cursuri la UMF Iaşi că ar putea fi primii medici rezidenți care să lucreze în viitorul Spital Regional de Urgenţă.

O explicație pentru numărul mare de studenți înmatriculați în anul I ar fi, potrivit oficialilor instituției, faptul că la Iasi se studiază într-un mod foarte serios.

Studenții străini sunt atrași și de taxele mai mici, dar si de costul scăzut al vieții în Iași față de alte orașe universitare din Europa.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS