Iași: Mii de pelerini sunt asteptati la Hramul Cuvioasei Parascheva (AUDIO)

În vreme ce primăria a pus la punct tot felul de evenimente, și hotelierii sunt pregătiți să facă față afluxului de vizitatori.

La Iași, pregătirile pentru Zilele orașului sunt pe ultima sută de metri. Mii de pelerini sunt așteptați și anul acesta la Hramul Cuvioasei Parascheva. În vreme ce primăria a pus la punct tot felul de evenimente, și hotelierii sunt pregătiți să facă față numărului mare de vizitatori.

Dacă nu vă numărați printre pelerini și nici nu vreți să înfruntați aglomerația din centrul Iașului, atunci vizitați orașul în orice altă perioadă. Merită pentru aerul său boem din Copou sau pentru agitația tinerească din zona universității. De altfel, Iașul este o destinație ideală pentru turismul cultural.

Nu plecați de acasă cu gândul de a vizita Palatul Culturii, pentru că lucrările de reabilitare nu sunt gata. În schimb, pot fi vizitate muzee, Teatrul Național ‘Vasile Alecsandri’, se pot face plimbări în Copou sau se poate merge la Grădina Botanică.

Dincolo de muzee și case memoriale, Iașul este un oraș vibrant. Ca centru universitar, nu duce lipsă de locuri de distracție. Sunt cluburi și restaurante în Copou, în centru, la Complexul Palas sau în zona Politehnicii. Așa că un sejur la Iași se poate încheia cu succes într-un club.