IAȘI: Încă un copil a murit din cauza rujeolei

Un copil de şase luni, originar din Tecuci, judeţul Galaţi, internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, a murit miercuri din cauza rujeolei, acesta fiind cel de-al treilea deces înregistrat la Iaşi şi al 27-lea la nivel naţional.

Copilul a ajuns sâmbăta trecută, adus de un echipaj SMURD, la Spitalul din Iași, era în stare gravă, intubat. El avut şi bronhopneumonie, iar din cauza complicaţiilor a murit.

Este al treilea caz de deces la copii, din cauza rujeolei, în ultimele luni, înregistrat la Iaşi.

„Trebuie ca părinţii să fie convinşi să-şi vaccineze copiii. Fără vaccin, neavând anticorpi, organismul nu rezistă, iar în multe cazuri se ajunge la deces”, a mai spus medicul Carmen Dorobăţ.

Aproape 300 de noi cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână, la nivel naţional, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor, de la debutul epidemiei, în 30 septembrie 2016, a ajuns la 6.434, a anunţat săptămâna trecută Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). De asemenea, au fost înregistrate 26 de decese din cauza rujeolei, cărora li se adaugă cel de miercuri, de la Iaşi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS