Confidenţialitate

Doi tineri din Iași, acuzați că au furat un seif cu bani și bijuterii din casa unui om de afaceri. Suspecții vor fi prezentați instanței cu propunere de arestare | AUDIO

În județul Iași, o familie întreagă ar fi implicată în furtul unui seif din casa unor oameni de afaceri. În seif, se aflau atât bani, cât și bijuterii. 5 suspecți au fost prinși de polițiști. Doi dintre ei vor fi prezentați astăzi instanței cu propunere de arestare, iar alți 3 se află deja în arest, doi dintre ei, la domiciliu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Furtul a avut loc pe 12 ianuarie, când doi tineri au venit cu o mașină la casa unui om de afaceri din Hârlău, județul Iași și au distrus camerele de supraveghere. Au intrat în curtea casei, au forțat geamul de la bucătărie și au pătruns în locuință, de unde au furat un seif metalic, care cântărea 180 de kilograme.

În seif, se aflau 500 de mii de lei, 30 de mii de euro și bijuterii, a spus pentru publicația locală Bună ziua, Iași (bzi.ro) Alexandra Teona Sava, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârlău.

Potrivit acesteia, hoții au pus seiful în mașină și l-au adus la părinții unuia dintre ei. Apoi, s-au deplasat într-o localitate învecinată, unde s-au întâlnit cu iubita unuia dintre ei. Au părăsit mașina folosită în cazul furtului și au revenit la locuința părinților cu un autoturism condus de iubita unuia dintre suspecți.

Publicația Bună ziua, Iași scrie că unul dintre autorii furtului era prieten cu fiul omului de afaceri păgubit și acesta din urmă se lăudase recent că familia sa – care se ocupa de comerț cu fructe și legume, dar și cu schimburi valutare –  deține un seif plin cu bani și bijuterii.

În urma perchezițiilor, în locuințele suspecților, anchetatorii au găsit peste 200 de mii de lei, aproape 50 de mii de euro, mai multe drone și telefoane mobile, iar prejudiciul a fost recuperat, în cele din urmă, în totalitate.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Botoșani: Anchetă la Spitalul Județean, după ce o mamă internată cu copilul său la secția Pediatrie a publicat imagini cu gândaci în salon | VIDEO