IAȘI: Focarul de coronavirus din Spitalul de Neurochirurgie, în continuă extindere

Alți 3 medici și 5 pacienți au fost diagnosticați cu noul coronavirus la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

Numărul infecțiilor ajunge, astfel, la 36.

Managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi a declarat că toţi pacienţii confirmaţi pozitiv rămân în sectorul covid din unitatea medicală.

„Am reuşit să testăm aproximativ 360 de persoane la nivelul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi. Astăzi ne-au fost confirmate alte cazuri pozitive cu virusul COVID-19, iar pe parcursul zilei vom primi restul rezultatelor. Toate cadrele medicale infectate cu COVID-19 depistate până în acest moment la nivelul spitalului sunt internate în Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” şi Spitalul CFR din Iaşi. Pacienţii confirmaţi pozitiv au rămas în continuare în Spitalul de Neurochirurgie, unde vor fi trataţi şi de coronavirus”, a precizat duminică Lucian Eva, relatează Agerpres.

„În acest moment am reluat instrucţiunile de purtare a echipamentului medical de protecţie, facem instructaj cu tot personalul medical. Am dezinfectat şi decontaminat toate suprafeţele spitalului. Am izolat şi decontaminat focarul epidemiologic. Avem porţi de decontaminare, cinci circuite, echipamente de protecţie suficiente pentru a ne proteja, culoare speciale pentru bolnavii COVID-19, ecluze de dezinfecţie. În aceste spaţii se asigură decontaminarea personalului medical şi se protejează zonele sterile de contaminarea cu virusul COVID-19. Perioada de relaxare ne poate pune în dificultate, iar casele oamenilor în acest moment pot fi o sursă persistentă de contagiune, aici se pot produce noi focare de infecţie”, a adăugat managerul.

O ancheta epidemiologică este în desfăşurare pentru a fi stabilită cauza apariţiei acestui focar.

În prezent, la Spitalul de Neurochirurgie mai asigură doar urgenţele majore.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS