Confidenţialitate

Iași: Fetița opărită cu ciorbă, în stare foarte gravă

Fetița de un an și nouă luni din județul Vaslui, opărită sâmbătă cu ciorbă, va fi tratată în continuare la Spitalul de Copii din Iași.

Potrivit medicilor, micuța este în stare foarte gravă, având arsuri pe 40% din suprafața corpului.

„Fetița a fost preluată de la echipajul SMURD intubată, ventilată mecanic, dar stabilă hemodinamic. Este în Terapie Intensivă, iar tratamentul a fost maximal. Copilul este pansat cu un pansament special, cu presiune negativă, practic este inclus într-un vid pentru a putea minimaliza riscul de contaminare și pentru a favoriza această vindecare a arsurii”, a spus Lavinia Ionescu, de la Spitalul de Copii “Sfânta Maria” din Iași.

Medicii sunt de părere că fetița trebuie să rămână în acest pansament cel puțin 72 de ore, iar apoi starea ei să fie reevaluată.

„Cazuri de mari arși au mai fost tratați la Spitalul de Copii din Iași când celelalte centre erau suprasolicitate. Avem capacitatea de a trata cel puțin în acest acest moment și până la o decizie copilul, dar ideal acest pansament instituit ar trebuie să rămână cel puțin 72 de ore. În momentul transportului, acest pansament trebuie scos, deci copilul devidat, există riscul de contrminare pe transport”, a mai spus Lavinia Ionescu.

Tot la Spitalul de Copii din Iași a mai ajuns, cu arsuri pe 6% din suprafața corpului, și un băiat de 2 ani.