Iași: Fetiță de un an și trei luni, în comă alcoolică după ce o mătușă i-a dat să mănânce pufuleți cu alcool

O fetiţă în vârstă de un an şi trei luni din comuna ieșeană Lungani a ajuns în comă la spital după ce mătuşa care o îngrijeşte i-a dat să mănânce pufuleţi îmbibaţi în alcool „ca să adoarmă mai repede”. Protecţia Copilului din Iași a deschis o anchetă.

 

Bebeluşul ar putea fi plasat la un asistent maternal. Fetița se află în grija mătușii, în comuna Miroslava, după ce mama sa a plecat la muncă în străinătate. Mătușa i-a dat fetiței pufuleţi îmbibaţi în alcool, ca să adoarmă mai repede.

Pentru că s-a simțit rău, fata a fost dusă la Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iaşi, dar medicii spun că a ajuns în îngrijirea lor la 7 ore după ce consumase pufuleți cu alcool

„Cel mai probabil i s-au dat pufuleţi îmbibaţi în alcool, ca să adoarmă. Metoda este folosită din păcate des la ţară. Fetiţa a ajuns în stare gravă, prezenta semne clare de intoxicaţie etanolică“ Dr. Radu Terinte, managerul Spitalului de Copii din Iaşi

Mătuşa fetiţei spune că nu i-a dat alcool și că i-a pus o compresă cu oţet pe frunte. Femeia a precizat că din această cauză ar fi apărut intoxicația.

Chiar dacă şi-a revenit din coma alcoolică, fetița va mai rămâne câteva zile în spitalul ieşean.

Conducerea spitalului „Sf.Maria” a sesizat Direcţia pentru Protecţia Copilului din Iaşi, instituție care a început o anchetă.

Corespondenta Europa FM la Iași, Violeta Cincu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS