IAȘI: Direcția de Asistență Socială caută vârstnicii care au nevoie de ajutor pe timp de carantină | AUDIO

La început de carantină generală cauzată de epidemia de coronavirus, autoritățile locale încearcă să identifice și să le ducă cele necesare vârstnicilor.

De miercuri, persoanele de peste 65 de ani pot părăsi domiciliul doar între orele 11.00 și 13.00 pentru cumpărături absolut necesare.

Direcția de Asistență Socială Iași a început deja să dea telefoane pentru a intra în contact cu cei care ar putea avea nevoie de sprijin.

Persoanele de peste 65 de ani au la dispoziție un număr de telefon, pe care îl găsesc online sau pe pagina de Facebook a instituției, la care pot suna pentru a informa asistenții sociali că au nevoie de ajutor pentru aprovizionare.

La rândul lor, angajații Direcției ieșene sună la numerele de telefon din baza de date pe care o au deja.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Săptămâna aceasta, o bază națională de date va centraliza toate persoanele de pe 65 de ani.

Vârstnicii care nu au niciun fel de venit urmează să primească, la ușă, pachete cu cele necesare cumpărate din banii primăriei, după cum ne-a spus șefa Direcției județene de Asistență Socială, Luminița Munteanu.

Vârstnicii de peste 65 de ani care au pensie, dar locuiesc singuri, și le e greu să se deplaseze la cumpărături, pot înmâna banii unui asistent social care să le aducă cele necesare.

Numai la Iași, sunt în jur de 59.000 de persoane peste 65 de ani care au nevoie de ajutor la aprovizionare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS