Iasi: Continua ancheta de amploare in cazul decontarilor ilegale de tratamente medicale (AUDIO)

35 de medici audiați, 10.000 de pacienți intervievați și acuzații de deturnare a unor sume importante prin două clinici care ar exista numai pe hârtie.

Șeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, Carmina Pascal, a declarat în presa locală că dosarul decontărilor ilegale de servicii medicale este unul complex, cu un număr foarte mare de martori și că există suspiciuni că au fost făcute decontări ilegale de servicii medicale pe numele unor cadre medicale din Iași și din alte județe.

Potrivit datelor din dosar doi medici arabi au deschis la Iași două firme prin intermediul cărora au înființat mai multe cabinete medicale fantomă, la care nu a fost înregistrată nicio activitate.

Sunt două dintre cele mai importante firme verificate acum de procurorii ieșeni, prin intermediul cărora s-au făcut încasări ilegale de la Casa de Asigurări de Sănătate.

În ambele firme ar fi implicată și soția unui fost angajat al Casei Asigurărilor de Sănătate din Iași. Se pare ca același angajat al CJAS Iași dirija afacerea de decontări ilegale astfel încât două clinici fantomă să primească sume importante de bani de la bugetul de stat.

Prejudiciul depășește un milion de euro. Decontările ilegale se bazau pe înregistrări fictive de pacienți și implicit servicii medicale nerealizate și au avut loc pe parcursul unui an de zile, in perioada 2011-2012.