Confidenţialitate

Iași: Câteva mii de credincioși participă la slujba închinată Cuvioasei Parascheva

Este hram la Catedrala Mitropolitană din Iași. Câteva mii de credincioși din toată țara, dar și din străinătate participă la slujba închinată Cuvioasei Parascheva. Pelerinii au petrecut noaptea trecută în frig pentru a se închina la racla cu moaște; coada se întinde și acum pe aproximativ doi kilometri.

 

Momentul culminant este liturghia oficiată astăzi de un sobor de preoți, în frunte cu Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei, pe o scenă special amenajată la intrarea în curtea Catedralei Mitropolitane.

După slujbă, oamenii sunt așteptați la Masa Pelerinilor. Noaptea trecută, la Cantina de Ajutor Social, bucătăresele au pregătit mii de sarmale de post.

 

Sarmale si cozonaci au primit si bonavii internați la Spitalul de Boli Infecțioase ”Sfânta Parascheva” din Iași, unde seara trecută a fost oficiată o ceremonie religioasă.

În fiecare an, în preajma zilei de 14 octombrie, capitala Moldovei devine cel mai mare centru de pelerinaj din țară. Și anul acesta, în pofida frigului și a ploilor, mii de pelerini au venit să se închine la moaștele Cuvioasei Parascheva, numită în popor Sfânta Vineri.