Confidenţialitate

IAȘI: Bolnavii de cancer care au nevoie de îngrijiri paliative așteaptă și o lună pentru un pat în spital

Bolnavii de cancer din Iași așteaptă și patru săptămâni pentru un pat la Secția de paliatie a Institutului de Oncologie Iași.
Secția are 20 de paturi, iar lucrările la reamenajarea compartimentului de îngrijiri paliative de la IRO sunt blocate de aproape trei ani.
Ministerul Sănătăţii amână din 2015 să ofere spitalului banii necesari pentru finalizarea lucrării, transmite corespondentul Europa FM, Violeta Cincu.

Bolnavii de cancer care au nevoie de îngrijiri paliative sunt puşi pe aşteptare.

În această săptămâUnitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul „Sfântul Spiridon” au fost consultaţi şapte bolnavi oncologici care aveau recomandare de îngrijire într-o secţie de îngrijiri paliative.

Doar doi dintre pacienţi au rămas internaţi într-un spital, nu însă într-un compartiment cu specificul de îngrijri paliative.

La Institutul Regional de Oncologie, niciunul dintre cele 20 de paturi de pe compartimentul de profil nu a fost disponibil.

Din cauza numărului limitat de paturi din compartimentul de îngrijiri paliative, lista de aşteptare pentru internarea pacienţilor se întinde de la o săptămână până la patru.