IAȘI: Amendă de 1.000 de lei pentru bărbatul care a dat alerta falsă privind avionul în flăcări

1.000 de lei amendă pentru alertă falsă, aceasta este sancțiunea primită de ieseanul care, noaptea trecută, a pus pe jar toate autoritătile județului Iași și a activat planul roșu de urgentă.

Bărbatul de 60 de ani a sunat la 112 și a spus ci a văzut un avion la joasă inăltime cu zgomot și lumini.

Ora 22 și 45 de minute, joi noaptea, un bărbat din Măcăresti Iași atentionează: a văzut un avion despre care susținea că se prăbușea și zbura la joasă înălțime.

S-a instituit planul roșu de intervenție, iar angajații ISU sunt chemați de acasă. Și SMURDU-ul a dat mobilizarea, 12 echipaje ISU cu 53 de persoane au plecat în teren pentru a verifică informația primită și a interveni în ajutorul unor eventuale victime. Alte șase autoutilitare SMURD, plus mașină de medic șef au plecat spre zonă indicată de apelant. Două autospeciale de transport victime multiple și personal din Unitățile de Primire Urgente au stat în așteptare.

Lor li s-au adăugat zeci de efective de polițiști din cadrul IPJ și Poliției de Frontieră. Reprezentanții Aeroportului Iași, cei ai ROMATSA și cei ai autorităților de peste Prut au transmis reprezentanților ISU Iași că nu au nicio informație privind dispariția unei aeronave de pe radare.

La circa trei ore de la primirea apelului prin Sistemul Unic de Urgență 112 și de la declanșarea codului roșu de intervenție, reprezentanții ISU și ai celorlalte forțe de intervenție au decis să își retragă echipajele în dispozitiv. A fost o alarmă falsă, iar bărbatul a fost amendat cu 1.000 de lei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS